Nieuws

Casevideos: dé krachtige tool voor succesvolle B2B-aankoopbeslissingen

Als videoproductiebedrijf zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze klanten te helpen bij het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen. Daarom willen we het in deze blogpost hebben over een zeer effectieve manier om video’s te gebruiken in zakelijke aankoopbeslissingen. Dit is gebaseerd op onderzoek door de Wall Street Journal genaamd “Trust your decision”. Uit dit onderzoek blijkt dat case studies en video’s effectiever zijn in het besluitvormingsproces van klanten dan een één-op-één ontmoeting, wat opmerkelijk is.

Het belang van video in zakelijke aankoopbeslissingen

Volgens het onderzoek van de Wall Street Journal blijkt dat bijna 50% van de ondervraagde personen aangaf dat video’s en casestudies de meest overtuigende inhoud zijn bij het nemen van aankoopbeslissingen. Dit komt omdat video’s kunnen helpen bij het visualiseren van producten en diensten en ze in actie te zien. Het is niet alleen maar een beschrijving op papier. Het kan klanten ook helpen om een emotionele connectie te maken met de producten en diensten, wat zeer belangrijk is in de besluitvorming.

Bovendien kunnen video’s ook helpen bij het oplossen. Een goede video kan complexe informatie op een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen manier uitleggen. Dit kan vooral nuttig zijn voor bedrijven die complexe technologie of diensten aanbieden. Hieronder zie je een voorbeeld van een casevideo. Deze laat precies zien wat je als bedrijf in huist hebt, wat het proces is en natuurlijk wat het resultaat is. In dit geval een geslaagde activatie organiseren met een BOM van buzz voor het merk Zalando.

Voorbeeld Casevideo voor Megawatt Fieldmarketing

Case studies als overtuigende factor

Het onderzoek van de Wall Street Journal toont ook aan dat case studies bijzonder effectief zijn bij het overtuigen van klanten. Dit komt omdat case studies een praktische en tastbare benadering van de problemen en oplossingen bieden. Klanten kunnen zich identificeren met de situatie van de klant in de case study en zien hoe uw producten of diensten de problemen van de klant hebben opgelost.

Bovendien kan een case study de effectiviteit van uw producten of diensten laten zien en het bewijsmateriaal leveren dat nodig is om potentiële klanten te overtuigen. Het kan ook helpen om de geloofwaardigheid en het vertrouwen in uw bedrijf te vergroten.

Video’s en case studies als aanvulling op persoonlijke gesprekken

Hoewel het onderzoek aantoont dat video’s en case studies zeer effectief zijn, betekent dit niet dat persoonlijke gesprekken niet meer belangrijk zijn. In plaats daarvan kunnen video’s en case studies worden gebruikt als aanvulling op persoonlijke gesprekken en ze kunnen de gesprekken beter voorbereiden. Ze kunnen ook dienen als een manier om te volgen na een persoonlijk gesprek om klanten te blijven betrekken en hen eraan te herinneren wat er is besproken.

Hoe Evido kan helpen

Bij Evido zijn we gespecialiseerd in het vormgeven van case studies op een unieke manier met behulp van casevideos. Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie en voorbeelden van onze casevideos.

Onze ervaren professionals kunnen je helpen bij het maken van aantrekkelijke en boeiende video’s en casevideos die je boodschap duidelijk overbrengen en je potentiële klanten overtuigen. We werken nauw samen met je om je specifieke behoeften te begrijpen en om een video te produceren die jouw unieke verhaal vertelt en je merkidentiteit versterkt.

Het is duidelijk dat videomarketing en -productie krachtige hulpmiddelen zijn die bedrijven kunnen gebruiken om hun producten en diensten effectief te presenteren en potentiële klanten te overtuigen. Het onderzoek van de Wall Street Journal toont aan dat video’s en case studies de meest overtuigende inhoud zijn bij het nemen van aankoopbeslissingen. Als je op zoek bent naar een videoproductiebedrijf dat je kan helpen bij het produceren van effectieve video’s en casevideos, neem dan contact op met Evido in Eindhoven. Wij staan klaar om je te helpen bij het behalen van je zakelijke doelen met behulp van videomarketing en -productie.