Nieuws

Video inzetten voor employer branding: maak indruk op potentiële werknemers

Als werkgever wil je de beste kandidaten aantrekken voor jouw bedrijf. Het is belangrijk om potentiële werknemers te laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom zij juist voor jou moeten kiezen. Dit kun je doen door middel van employer branding. En video is daarbij een krachtig middel.

Waarom video voor employer branding?

Video is een visueel medium dat kan helpen om de bedrijfscultuur en werkplek in beeld te brengen. Door middel van video’s kun je jouw bedrijf op een persoonlijke manier laten zien aan potentiële werknemers. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van de sfeer en het karakter van het bedrijf. Daarnaast kan video ook helpen om de kernwaarden van het bedrijf te communiceren en te laten zien waarom jouw bedrijf een geweldige plek is om te werken.

Hoe kun je video inzetten voor employer branding?

Er zijn verschillende manieren waarop je video kunt inzetten voor employer branding:

  1. Bedrijfsimpressie video: Dit is een video die een algemene indruk geeft van het bedrijf. Laat de werkplek zien en laat medewerkers aan het woord om te vertellen waarom zij het leuk vinden om bij het bedrijf te werken.
  2. Vacature video: Een vacature video is een korte video waarin je de vacature presenteert en uitlegt waarom jouw bedrijf de ideale plek is om te werken. Gebruik deze video om jouw bedrijf te presenteren als werkgever.
  3. Employee testimonials: Laat huidige werknemers aan het woord om te vertellen waarom zij het leuk vinden om bij het bedrijf te werken en wat hun ervaringen zijn.
  4. Meet the team video: Laat het team zien en stel medewerkers voor. Hierdoor kunnen potentiële werknemers alvast een idee krijgen van wie ze zullen werken en wie hun collega’s zullen zijn.
  5. Q&A video: Maak een video waarin je veelgestelde vragen beantwoordt over werken bij het bedrijf en de bedrijfscultuur. Zo kunnen potentiële werknemers direct antwoord krijgen op hun vragen.

Waarom zou je gebruik maken van VideoAsk?

VideoAsk is een nieuw en innovatief platform dat het mogelijk maakt om interactieve video’s te maken. Dit platform kan ook zeer effectief zijn bij het inzetten van video’s voor employer branding. Met VideoAsk kunnen potentiële werknemers namelijk rechtstreeks vragen stellen aan de recruiter of HR-medewerker. Hierdoor krijgen zij direct persoonlijke antwoorden op hun vragen en kunnen zij een beter beeld krijgen van het bedrijf en de werkzaamheden.

Als partner van VideoAsk kan Evido dit platform aanbieden aan bedrijven die video willen inzetten voor employer branding. Door het gebruik van VideoAsk wordt de betrokkenheid van potentiële werknemers vergroot en kunnen zij een betere band opbouwen met het bedrijf. Je ziet hoe wij Videoask inzetten op onze website.

Conclusie

Video is een krachtig middel om employer branding toe te passen. Het biedt een visuele weergave van de bedrijfscultuur en werkplek, waardoor potentiële werknemers een beter beeld krijgen van het bedrijf en waarom het een geweldige plek is om te werken. Er zijn verschillende manieren om video in te zetten voor employer branding, zoals bedrijfsimpressie video’s, vacature video’s, testimonials en Q&A-video’s. Als partner van VideoAsk kan Evido bedrijven helpen om video’s interactiever te maken, waardoor potentiële werknemers rechtstreeks vragen kunnen stellen en een betere band kunnen opbouwen met het bedrijf. Neem contact op met Evido voor meer informatie over het inzetten van video.

Lees meer blogartikelen